Üstünde yaşamış olduğumuz tabiat, gerek özellikleri gerek de çözülemeyen gizemleriyle biz insanların daima ilgi odağı olmayı başarabilmiştir. Öyle ki, bugün uzay çağı teknolojisi gelişiyorsa bunda doğada meydana gelmekten olan olayların çok büyük derecededir. Kusursuz ve oldukça dizgesel bir yapıda yaşamını sürdüren tabiat, bilim adamlarının karşılaşmış olduğu sorunlarda çözüm için başvurulan bir kaynak olsa da, bazı durumlarda bilim adamlarının gizemini aralamaya çalmış olduğu bazı vakaları da kendisinde barındırmaktadır. Bu biçim olaylardan birisi ise, Ölüm Vadisi isminde olan bir bölgede bulunan adım atma özelliği gösteren taşlardır. Ölüm Vadisi de neresi diye bir sual sorulacak olunursa, bu soruya verilecek yanıt ABD’de bulunan Kaliforniya Eyaleti olmaktadır.
Ölüm Vadisi denilen bölge ABD’nin bir eyaleti olan Kaliforniya’nın güneyinde yer almıştır. Aynı zamanda Ölüm Vadisi, bir ulusal parktır. Bu vadiyi oldukça değişik ve garip kılan en mühim unsur ise, bu vadideki taşların, toprak üstünde hareket ediyor olmasıdır. Bu taşlar o denli büyüktür ki, her taşın üstünde yürümüş olduğu toprağın üstünde iz bırakmaktadır. Bu durum da, yürüyen taşların her birinin, erişkin bir kişinin oldukça zor bir halde kaldırması ve hareket ettirebilmesi anlama gelir. Ölüm Vadisinde yer edinen ve yürüyen taşlar, 2014 yılına kadar fazlaca istense de hemen hemen görüntülenememişti. Oysaki bu taşların aştırılmaya başlanma zamanı, 1940lı yılların başına dayanmaktaydı. Fakat taşların görüntülenebilmesi o denli kolay olmamıştı. Ölüm Vadisi’ndeki kurumuş vaziyette olan Racetrack isminde olan gölün yüzeyindeki çorak yapıdaki topraklarda yüzlerce sayıda taş bulunmakta ve bu taşlar toprağın üstünde sürünerek hareket etmekte kısaca yürümektedir. Bir taşın hareket mesafesi ise averaj olarak yüzlerce metreyi bulabilmektedir. Durum bu şekildeyken, bu taşların objektiflere takılması 2014 yılına rast gelmiştir. Taşların bu kadar geç bir tarihte görüntülenebilmesinin en mühim sebebi ise, taşların temel olarak niçin hareket ettiğiyle ilgili bir durum. Öyle ki, Ölüm Vadisi’ndeki seyyah taşlar, 10 senelerce hareketsiz kalıp, aniden hareket edebilme özelliğine haizdir( islami sohbet )
Ölüm Vadisi isminde olan bölgedeki seyyah taşların hareket etme sebebi, bilim insanlarınca açıklığa kavuşturulmuş bir mevzudur. Kış aylarında, Racetrack Gölü’nün taban bölgesinin ortalama olarak Ü’te 1’lik kısmı, yağış sebebiyle suyla kaplanmaktadır. Kış aylarında bu bölgede sıcaklığın eksi derecelere düşüyor oluşu, biriken suyun yüzeyinin donmasına niçin olmaktadır. Sonrasında ise güneş ve rüzgar benzer biçimde dış faktörler sebebiyle buz eriyor ve bu şekilde buz tabakasında çatlaklar meydana geliyor. Bu noktada rüzgar, devreye giriyor ve bu etken buz levhalarını hareket ettiriyor. Hareket etmekte olan buz tabakaları da, göl yüzeyindeki taşları göl tabanında hareket ettiriyor. Birikmiş suyun derinliği, taşların hareket mesafeleri ve de hızlarıyla doğru bir orantıya haizdir. Taşların hareketi, toprağın alt kısmında gerçekleşmekte. Bu durum da taşların yürüyebilmesi için buz levhasının taşla temas etmesini gerektiren bir durumdur. Ölüm Vadisi’ndeki taşların hareket etmesine dair izahat, bilim çevrelerinden insanlara bu şekilde sunulmuştur. Taşların görüntülenmesinde ise, GPS cihazları ve vakit atlama özelliğindeki kameralar kullanılmıştır. Bu üstün teknolojik cihazlar, taşları görüntüleyebilmek için uygun olan ortamlara yerleştirildikten 2 yıl kadar sonrasında, taşlar hareketi gerçekleşmiş ve böylece de, 50 senedir hareket ederken görüntü alınmayan taşlar, objektiflere takılmıştır.( islami sohbet )